Lara deelt als moeder haar verhaal rondom de zoektocht naar de juiste begeleiding voor haar dochter Sjors.
Haar dochter is een vrolijke meid, maar vanaf groep 2 merkten haar ouders en leerkrachten dat het leren niet altijd even makkelijk ging. Haar zelfvertrouwen verminderde enorm. Sjors werd getest en daaruit bleek dat zij een gemiddeld IQ had en dat ze de lesstof op school zou moeten kunnen volgen.
Het leesproces kwam moeizaam op gang en de vraag rees: “Heeft zij misschien dyslexie?” Dit bleek inderdaad het geval en Sjors kreeg de diagnose Ernstige Enkelvoudige Dyslexie en kwam in aanmerking voor vergoede behandeling.
Naast het oefenen thuis en op school volgde Sjors een jaar lang dyslexiebehandeling. Een lang traject, wat veel inspanning vroeg van Sjors en haar ouders. Helaas was de vooruitgang niet zoals gehoopt.
Voor Lara en haar man rees de vraag ‘wat nu?’. Zij zaten met hun handen in het haar. Thuis merkten zij dat Sjors veel dingen goed oppakt, maar op school kwam het er niet uit.
School en andere instanties wisten het ook niet meer. Lara had het gevoel dat het anders moest, maar hoe dan? Veel ouders worstelen met dit gevoel. Als ouder zie je wat je kind kan, maar wat als het er op school niet uitkomt?
Om andere ouders te informeren en inspireren deelt Lara haar verhaal. Ze vertelt openhartig over haar worsteling, overwegingen én haar twijfels over of een ándere aanpak dan wél zou werken.
Herken jij je in het verhaal van Lara? Laat het ons weten via een berichtje.
Het boek “In 10 stappen leren vanuit talent” bestellen.
Volg Talent&Groei en de Talent&Groei podcast op Instagram