Podcast

Aflevering 25: Pubercoach Janneke over… Pubers Opvoeden, zelfvertrouwen, keuzes en eigen verantwoordelijkheid

Heb jij een vraag over of voor de podcast? Stuur een voice memo, leuk om van je te horen.

In deze aflevering spreek ik met Pubercoach Janneke Terbille van Conduct10.

Haar meisjesdroom was juf worden en aanvankelijk werd zij dat ook als kleuterjuf. Daarna was zij docent, mentor en coach in het voortgezet speciaal onderwijs, waar zij veel heeft geleerd over pubers en over de manier waarop ze met hun problemen omgaan.

Nu heeft ze haar eigen praktijk én een mooie missie: zo veel mogelijk pubers en hun ouders helpen. Want, zo zegt Janneke: “Ik gun alle pubers en ouders van pubers een fijne puberteit. En dat zij de ruimte voelen om te ontdekken wie ze zijn en willen zijn.

In ons gesprek komt naar voren dat pubers en ouders verschillende vragen hebben. In de kern gaat het om de vraag; ‘Ben ik wel goed genoeg?”, zegt Janneke. Wat kun je dan doen? En vooral: wat kun jij zelf veranderen, zodat je anders tegen de situatie aankijkt?

Dit geldt zowel voor de puber als voor ouders. We bespreken de belangrijke rol van gedachten hierin. Je gedachten zorgen voor een gevoel. En dit leidt tot een actie en resultaat.

De begeleiding van Janneke is een mooie mix van ‘gezond boeren verstand’ en pubercoaching met behulp van de wet van aantrekking, waarin vertrouwen, het hebben van een keuze en eigen verantwoordelijkheid centraal staan.

Wil je meer weten over Janneke? Kijk dan op haar website.