Een andere kijk op ‘leerproblemen’, zoals dyslexie, ADHD/ADD, hoogbegaafdheid, hooggevoeligheid en beelddenken.

In 10 stappen leren vanuit talent’ is een inspirerend boek om kinderen te helpen naar meer zelfvertrouwen en plezier op school. Door hen te helpen vanuit hun sterke kanten en talenten.

Heeft jouw leerling het moeilijk op school, terwijl je het gevoel hebt dat er meer in zit?

Zie je leerlingen met veel kwaliteiten, maar niet tot hun recht komen binnen het huidige onderwijssysteem of – methodieken? Heb je in de klas al veel geprobeerd, maar beklijft de leerstof nog steeds niet? Naast leerproblemen ontwikkelen deze leerlingen vaak faalangst, hebben ze weinig zelfvertrouwen, een slechte concentratie of zelfs gedragsproblemen.

Wil je weten wat je kan doen om te zorgen dat leren leuker en makkelijker wordt? Lees dan dit boek, laat je inspireren door de vele voorbeelden en ga aan de slag met praktische en eenvoudig toepasbare tips.

Je kent ze wel, kinderen in je klas of praktijk, die worstelen met de leerstof, weinig zelfvertrouwen hebben en het vele oefenen levert frustratie en strijd op. Op school en/of thuis. Doorgaan op dezelfde weg heeft geen zin, het moet anders. 

Maar hoe?

In het boek “In 10 stappen leren vanuit talent” laat Karen Dijkstra zien hoe je leerproblemen van kinderen met én zonder labels als dyslexie, AD(H)D, dyscalculie, hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid van een andere kant kunt bekijken. En hoe je deze kinderen kunt helpen, zonder het hele lesprogramma op school om te hoeven gooien.

Het boek is geschreven voor ouders, maar is ook interessant voor professionals, die met kinderen werken in het onderwijs, jeugdzorg of vanuit een eigen praktijk.

Om ervoor te zorgen dat je écht stappen gaat zetten op weg naar meer zelfvertrouwen en leerplezier, samen met kind en ouders, ontvang je ook een werkboek. Hierin vind je extra tips en inspiratie op het gebied van leerstijlen, ‘mindset’, passende leerstrategieën voor leerlingen die meer visueel en gevoelsmatig leren en nog veel meer.

Ik bestel het boek als professional

€17,50* 

*excl. verzendkosten 
Inclusief werkboek met praktische opdrachten, tips & inspiratie

Het boek geeft je nieuwe inzichten en praktische handvatten om direct met je kind aan de slag te gaan.

Wat anderen zeggen over “in 10 stappen leren vanuit talent

Zeer interessant, heel herkenbaar. Ik ga zeker mee aan de slag. Niet alleen voor school maar ook in het dagelijks leven

Leerkracht 

Ik heb je boek met veel interesse gelezen. Ook de filmpjes over leerstijlen heb ik bekeken. Ik ben leerkracht voor kinderen met autisme binnen het Speciaal Onderwijs, cluster 4. Ik zou meer willen gaan werken vanuit talenten van kinderen en ik zag inspiraties in je werkboek en 10 stappenplan

Leerkracht Speciaal Onderwijs, cluster 4

Een aanrader wanneer je kinderen wilt helpen met leren vanuit sterke kanten en talenten.

Bestel nu het boek!

Over de auteur

drs. Karen Dijkstra is orthopedagoog, eigenaar van Talent&Groei en moeder van drie kinderen. Ze ondersteunt al meer dan 20 jaar ouders en professionals in het onderwijs en jeugdzorg wanneer kinderen vastlopen op school. Karen helpt kinderen en jongeren om hun sterke kanten en talenten te leren ontdekken en in te zetten. 

Daarnaast geeft zij workshops en cursussen om ouders en onderwijsprofessionals te laten zien hoe kinderen wél kunnen leren, passend bij hun leerstijl.

 

De vraag moet niet zijn: “Wat heeft dit kind?”, maar: “Wat heeft dit kind nodig?”.

KAREN

Op verschillende manieren zet Karen zich in om ouders, professionals binnen het onderwijs en de jeugdzorg te ondersteunen hoe zij kinderen kunnen helpen vanuit hun sterke kanten en talenten, in plaats van focussen diagnoses en stoornissen.

If a child doesn’t learn the way we teach,
maybe we should teach the way they learn

Ignatio Estrada

Meer boeken tegelijk?

Koop je meer boeken tegelijk, bijvoorbeeld voor je team, je medewerkers of als (kerst)cadeau? Dan is er korting mogelijk! Tot 100 boeken ben ik gebonden aan de Wet op de vaste boekenprijs.

10 boeken: 5% korting
30 boeken: 10% korting
100 boeken: neem contact met mij op via karen@talentengroei.com