In 10 stappen leren vanuit talent

Het boek om je kind te helpen naar meer zelfvertrouwen en plezier op school

Heeft jouw kind het moeilijk op school, terwijl je het gevoel hebt dat er meer in zit?

Zie je dat je zoon of dochter veel kwaliteiten heeft, maar komen deze binnen het huidige onderwijssysteem niet tot z’n recht?

Wil je weten wat je als ouder kan doen om te zorgen dat leren leuker en makkelijker wordt? Lees dan dit boek, met veel voorbeelden en praktische tips.

“Een aanrader wanneer je je kind wilt helpen met leren vanuit sterke kanten en talenten”

Veel ouders zitten met hun handen in het haar wanneer het gaat om het leren van hun kind op school. Ze zien hun zoon of dochter worstelen met de leerstof, hun kind heeft weinig zelfvertrouwen en het vele oefenen levert frustratie en strijd op. Doorgaan op dezelfde weg heeft geen zin, het moet anders. Maar hoe?

 

In het boek “In 10 stappen leren vanuit talent” laat Karen Dijkstra zien hoe je leerproblemen van kinderen met én zonder labels als dyslexie, AD(H)D, dyscalculie, hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid van een andere kant kunt bekijken.

Het boek is geschreven voor ouders, maar is ook interessant voor professionals, die met kinderen werken in het onderwijs, jeugdzorg of vanuit een eigen praktijk.

Om ervoor te zorgen dat je écht stappen gaat zetten op weg naar meer zelfvertrouwen en leerplezier, samen met je kind, ontvang je ook een handig werkboek.

Ben jij professional? Bestel dan het boek hier

Ik bestel het boek als ouder

€17,50* 

*excl. verzendkosten 
Inclusief werkboek met praktische opdrachten, tips & inspiratie

Het boek geeft je nieuwe inzichten en praktische handvatten om direct met je kind aan de slag te gaan.

Wat anderen zeggen over “in 10 stappen leren vanuit talent

In dit inspirerende boek laat Karen Dijkstra zien dat een talent meer is dan iets waar je goed in bent. Het is een manier van denken en doen dat pas tot uiting komt wanneer het gevoed wordt. Zij brengt ondubbelzinnig in beeld, dat opgroeien meer is dan alleen op school goed je best doen. Juist de elementen als eigenaarschap en verantwoordelijkheid worden in dit boek vele malen besproken. Hier ligt de essentie, want teveel zijn wij kinderen aan het opleggen wat zij moeten doen. Wanneer zij deelgenoot worden gemaakt van het proces dan pas ontstaat betrokkenheid. Het boek leest heerlijk weg. Dus ook diegenen die niet zo van lezen houden, kunnen met dit boek goed uit de voeten.

Wim Bouman Kernvisiemethode en auteur van het boek “Krachtig Anders Leren”

Je kunt je als ouder soms erg zorgen maken als je het gevoel hebt dat je kind meer kan, dan hij op school laat zien, maar niet duidelijk is waar dat aan ligt en hoe je je kind daarmee kunt helpen. Dit boek is voor iedereen die zijn zoon of dochter wil helpen om te leren en zich te ontwikkelen. Het geeft duidelijke handvatten en tips hoe je je kind kunt begeleiden bij het leren. Karen kent uit haar praktijk veel voorbeelden die zij gebruikt om uit te leggen hoe haar handelwijze werkt, waardoor je precies begrijpt wat zij bedoelt. Er komen in het boek uiteenlopende onderwerpen aan de orde, waarmee je als ouder dagelijks wordt geconfronteerd als je kind niet meekomt op school en/of (daardoor) niet lekker in z’n vel zit. Tijdens het lezen van dit boek kun je meteen aan de slag met oefeningen en praktisch tips en je kind ondersteunen met wat hij nodig heeft.

Joline Auw Yang Moeder van 3 kinderen

Wat een prettig boek om te lezen! Goede opbouw, niet te moeilijk, maar rijkelijk informatief. Ik kan bijna niet wachten tot ik het aan mijn collega’s kan laten lezen. Soms heb ik als moeder en als leerkracht weleens verzucht: ’Kreeg je er maar een handleiding bij’. Dit overzichtelijke, bondige maar leerzame stappenplan van Karen voelt bijna als een handleiding voor juist die kinderen die je ‘erbij probeert te trekken’. Ik stop direct met trekken om samen te kijken naar het witte vel in plaats van de zwarte stip, de mogelijkheden en talenten. Bedankt Karen!’

Thea Reedeker Leerkracht en moeder van 4 kinderen

Het boek leest vlot en zit vol herkenbare situaties! Karen geeft goede, praktische tips, waardoor je direct met je kind aan de slag kunt op weg naar meer zelfvertrouwen en leerplezier. Dit gun je toch ieder kind!

Mariska van der Molen Intern Begeleider en moeder van 3 kinderen

Bestel nu het boek!

Over de auteur

drs. Karen Dijkstra is orthopedagoog, eigenaar van Talent&Groei en moeder van drie kinderen. Ze coacht kinderen en jongeren vanuit haar drive hen te helpen hun sterke kanten en talenten te ontdekken en in te zetten. Daarnaast geeft zij workshops en cursussen om ouders en onderwijsprofessionals te laten zien hoe kinderen wél kunnen leren, passend bij hun leerstijl.

Ik zou graag willen dat eerder wordt ingezien dat een kind anders leert dan ‘gemiddeld’.

 

En dat bij ouders, binnen het onderwijs en de jeugdzorg meer kennis komt over hoe je kinderen kunt helpen vanuit hun sterke kanten en talenten (in plaats van focussen diagnoses en stoornissen).

 

De vraag moet niet zijn: “Wat heeft dit kind?”, maar: “Wat heeft dit kind nodig?”.

KAREN

If a child doesn’t learn the way we teach,
maybe we should teach the way they learn

Ignatio Estrada

Meer boeken tegelijk?

Koop je meer boeken tegelijk, bijvoorbeeld voor je team, je medewerkers of als (kerst)cadeau? Dan is er korting mogelijk! Tot 100 boeken ben ik gebonden aan de Wet op de vaste boekenprijs.

10 boeken: 5% korting
30 boeken: 10% korting
100 boeken: neem contact met mij op via karen@talentengroei.com 

Retourbeleid