Podcast

Aflevering 26: Jennifer van der Enden | Vernieuwing in het onderwijs.

Heb jij een vraag over of voor de podcast? Stuur een voice memo, leuk om van je te horen.

Jennifer van der Enden over vernieuwing in het onderwijs. Jennifer is een jonge, bevlogen leerkracht, daarnaast coacht zij hoogsensitieve leerkrachten.

Toen Jennifer op de Academische Pabo zat, merkte zij al snel dat de traditionele manier van lesgeven niet bij haar paste. Zij heeft zelfs overwogen om te stoppen met haar studie.

Gelukkig zag zij tijdens een studiereis naar Canada dat haar ‘droomschool’ echt werkelijkheid zou kunnen zijn. Geen methodes, maar uitgaan wat kinderen laten zien en daar als leerkracht op aansluiten.

Jennifer deelt haar ervaringen vanuit haar werk op Waalcampus, een school met een bijzondere visie, zonder methodes en traditionele groepen, waar kinderen op hun eigen niveau leren en hun eigen ontwikkeling volgen.

Hoe is het om te werken op een school waar ze het écht anders doen? En hoe heeft zij het voor elkaar gekregen om te werken op haar droomschool? Dit en meer vertelt Jennifer in deze inspirerende podcastaflevering.

Ook vertelt Jennifer wat iedere leerkracht nu al kan doen om een leerdoel te halen, op een ándere manier. Waarin niet de methode centraal staat, maar de nieuwsgierigheid van kinderen en uitgaan van vertrouwen.

Meer over Jennifer vind je op de website van Je Hart. 

 

Volg je Talent&Groei en de Talent&Groei podcast op Instagram?