Podcast

Aflevering 29: Als je DIT doet, wordt de wereld een beetje mooier. Het domino effect in actie | Karen Dijkstra

Heb jij een vraag over of voor de podcast? Stuur een voice memo, leuk om van je te horen.

‘Small things done with great love, can change the world’- mother Theresa

Deze week zag ik het domino-effect in actie, love it!

Ik was te gast in de podcast van Esther Groenewegen, in haar ‘Baas over eigen brein podcast’. Een ‘dominosteen’ die andere dominostenen in gang zet.

De metafoor van het domino- effect komt van een YouTube filmpje dat ik ooit zag. Een dominosteen van 0,5 cm duwt een volgende steen, die anderhalf keer groter is om. In 29x gaat een steen ter grootte van het empire statebuilding om. als je dit door berekent!

En het mooie is… iederéén, echt iedereen is in staat om het eerste dominosteentje in gang te zetten. Iedereen kan een groots aandeel hebben in een betere wereld, op welk vlak dan ook. En je hoeft niet in 1x dat grootse ‘doel’ te bereiken. Het enige wat je hoeft te doen, is dat ene steentje in gang zetten…

Of zoals Lou Niestadt, één van mijn grootste inspiratiebronnen zo mooi verwoordt en verbeeldt in haar 5 mm movement. ‘You can’t start a fire without a spark’.

Ik hoop dat deze aflevering jou inspireert om jouw dominosteen, jouw ‘5mm’ in actie te zetten…

De preview van mijn boek, kun je HIER aanvragen.

——————————————————-

Luister hier de podcast van Esther, waar ik te gast was om te praten over mijn kijk op ‘leerproblemen’.

Of kijk hier de opname via YouTube.

——————————————————-

illustratie; StudioKio