Podcast

Aflevering 34: 7 redenen waarom ik graag de Kernvisie Methode toepas in mijn werk met kinderen, ouders en leerkrachten

Heb jij een vraag over of voor de podcast? Stuur een voice memo, leuk om van je te horen.

Als je mij een tijdje volgt, weet je dat Ik graag werk vanuit sterke kanten en talenten. Al een aantal jaren, ik denk 2006/2007, was ik mij aan het verdiepen in positieve psychologie, oplossingsgericht- en talentgericht werken, omdat ik veel liever met kinderen wilden werken vanuit wat er wél goed ging in plaats van uitgaan van ’tekorten’ en ‘stoornissen’.

In 2011 kwam de Kernvisie Methode op mijn pad, omdat ik op zoek was naar praktische handvatten voor kinderen, die voldoende in hun mars hadden, maar waarbij dit op school niet goed uit de verf kwam.

Een aantal weken geleden realiseerde ik mij dat het deze zomer 10 jaar geleden is dat ik de cursus volgde. En… 10 jaar later, ben ik nog steeds heel blij dat ik dat toen gedaan heb.

In deze podcast deel ik 7 redenen met je waarom ik hier zo enthousiast over ben.

Uiteraard ga ik ook komend schooljaar weer aan de slag met kinderen, ouders en leerkrachten. Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen en nieuwe activiteiten van Talent&Groei, stuur even een mailtje naar karen@talentengroei.com of stuur mij een DM via Instagram, dan zet ik je op de lijst.

O ja… wil je meer weten over de visie achter Kernvisie methode, luister dan podcast nr. 2 met Wim Bouman, grondlegger van Kernvisie Methode en auteur van ‘Krachtig Anders Leren’. Was ik in de aflevering vergeten te benoemen…

 

Talent&Groei

Karen Dijkstra

auteur In 10 stappen leren vanuit talent