Podcast

Aflevering 35: De Fantast met regisseur en schrijver Rosa Meijer

Heb jij een vraag over of voor de podcast? Stuur een voice memo, leuk om van je te horen.

‘Ik ben de enige die niet goed mee kan komen op school’,

‘Er is iets aan de hand met mij’,

‘Ik ben dom’.

Dit is wat Rosa dacht toen zij zelf op school zat. Op aanraden van school lieten haar ouders haar testen, omdat ze een leerachterstand had. Inmiddels is zij afgestudeerd aan de HKU als schrijver/regisseur van jeugdfilm ‘de Fantast’.

De film vertelt het verhaal van Keesje, een fantasierijk jongetje dat niet mee kan komen op school en zich moeilijk kan concentreren. Hij tekent vaak om niet met school bezig te hoeven zijn. Daarmee creëert hij een fantasiewereld, waar hij graag naartoe vlucht. Zijn ouders maken zich zorgen over zijn schoolprestaties en Keesje voelt de druk om zich te bewijzen ten opzichte van zijn ouders en klasgenootjes. Hoewel hij niet kan meekomen in het huidige schoolsysteem, weet hij toch anderen te inspireren met zijn eigenheid en creativiteit.

In deze podcast vertelt Rosa over de totstandkoming van de film, het verhaal en de hoopvolle boodschap die zij mee wil geven aan dromerige, creatieve beelddenkers die vastlopen in het schoolsysteem.

Ook deelt zij openhartig haar eigen schoolervaringen, hebben we het over intelligentie en slimheid, wat ouders en leerkrachten kunnen doen om deze kinderen te ondersteunen en komen ‘en passant’ vele talenten van Rosa voorbij in ons gesprek, die voor vele van deze FANTASTische kinderen herkenbaar zullen zijn.

Veel luisterplezier.

 

De Fantast is vanaf 4 november te zien op Zapp Bios

Volg nu al de Fantast op Instagram