Podcast

Aflevering 43: Lou Niestadt Podcast vol met JOY over creativiteit en verwondering in het onderwijs

Heb jij een vraag over of voor de podcast? Stuur een voice memo, leuk om van je te horen.

Lou Niestadt is schrijver, illustrator, inspirator en bovenal moeder van 3 dochters, Nana (oma) van 4 kleinkinderen én (W)onderwijzer. Momenteel werkt zij aan ‘Pockets vól met vrijheid’, een 28 daags experiment met de Wet van Aantrekking en staat zij sinds kort weer voor de klas.

Ik luisterde een aantal jaren geleden een podcast waarin Lou te gast was en was meteen geïnspireerd door haar verhaal, over hoe zij in het leven staat en haar kijk op persoonlijke ontwikkeling, opvoeding en onderwijs.

In deze aflevering, het eerste deel van ons fijne gesprek, spreek ik met Lou o.a. over creativiteit en hoe zij dit inzet in het maken van haar lessen nu zij weer voor de klas staat. En hoe het volgen van je JOY je op plekken brengt, die je van tevoren nooit had kunnen bedenken.

Lou werkte als model toen zij -onverwacht- zwanger werd. Ze woonde alleen met haar 3 jonge kinderen en had inmiddels ervaren dat zij opvoeden fantastisch vond en besloot de PABO te gaan doen.

Lou vertelt hoe zij tijdens haar opleiding de ‘Meervoudige Intelligentie’ theorie ontdekte en hoe hierdoor voor haar duidelijk werd hoe we kinderen kunnen leren hoe het brein werkt, dat we op verschillende manieren leren en op onze eigen unieke manier de wereld om ons heen begrijpen. Ook nu zij weer terug is in het onderwijs, dient meervoudige intelligentie als kapstok in haar onderwijs aan haar leerlingen in groep 7.

Binnen de methode, leerlijnen en kerndoelen kun je de lesstof op je eigen manier overbrengen. Lou vertelt hoe zij verschillende vakken, vaak via beeldende vorming en ervaringsleren, op eigen wijze aan elkaar knoopt.

Verwondering over ons brein en hoe je kunt bijdragen aan het bewuste en onderbewuste is een bron van inspiratie. En dat je als ouder of leerkracht kinderen kan laten zien en ervaren hoe zij hun brein kunnen gebruiken om te leren en vóór zich te laten werken is, zoals Lou zegt. onbetaalbaar.

‘Ze zeggen wel dat het onderwijs slecht betaalt, maar als je alle kwartjes telt die bij de kinderen vallen…’

Ik vraag Lou om iets te vertellen over Human Design. Kort geleden is dit op mijn pad gekomen en ik vind dit ongelooflijk interessant. Lou stipt in ons gesprek al iets aan over haar energietype ‘Projector’ in relatie tot haar rol als collega -leerkracht. Zij kan hier zóveel over vertellen, dat ik besloten heb 2 afleveringen te maken van ons gesprek.  Veel meer over de verschillende energietypes vanuit Human Design hoor je daarom in de volgende aflevering.

Heel veel inspiratie, joy en luisterplezier.

Nog even dit; Lou is op zoek naar (W)ONDERWIJZERS! Schrijf je dan in via het formulier om haar ‘dream team van (w)onderwijzers’ aan te vullen. Dit is ook voor ouders die THUIS (w)onderwijzers zijn! Leuk als je er even bij zet dat je onze podcast hebt geluisterd.

Zie voor meer informatie de oproep van Lou op haar website.

In Lou’s boek Pockets vól met JOY kun je tijdens een 28-daags experiment zelf gaan bewijzen dat JOY écht genoeg is om je dromen waar te maken. In het vervolg, Pockets vól met Vrijheid ga je ontdekken dat Vrijheid overal in te vinden is en echt genoeg is om jouw dromen waar te maken!