Podcast

Aflevering 6: Jeannette van Kuik over de Magie van Kindercoaching

Heb jij een vraag over of voor de podcast? Stuur een voice memo, leuk om van je te horen.

In deze aflevering spreek ik met Jeannette van Kuik. Zij vertelt hoe de Magie van Kindercoaching bij kan dragen aan een liefdevolle samenleving. Want, zo zegt zij:

“Als kinderen leren naar zichzelf te luisteren krijgen we een betere wereld”

Jeannette noemde zichzelf ‘kindercoach’, toen zij na een aantal jaar voor de klas te hebben gestaan haar eigen praktijk startte. Zij is één van de eersten geweest en heeft dit mooie vak op de kaart gezet.

Inmiddels leidt zij kindercoaches op vanuit “De Magie van Kindercoaching”, het bedrijf dat zij samen met haar man heeft.

Als kindercoach werk je uiteraard met een kind, maar óók met ouders. Kijken naar behoeften in plaats van problemen en gebruik maken van talenten en de ‘eigen wijsheid’ van zowel het kind als de ouders, maar ook van jezelf als coach. Met als doel om in korte tijd weer in een positieve flow te komen, waarbij ouders en het kind het vertrouwen voelen dat ze het zelf kunnen.

Tips en adviezen voor ouders en kinderen werken niet. voor Jeannette. Kinderen nu al leren naar zichzelf te luisteren en zich van daaruit te verbinden met anderen wel. Dit en meer hoor je in dit mooie, magische gesprek.

Meer over Jeannette en de Magie van Kindercoaching vind je op de website.

Of kijk op de website van Het Kindercoachgilde en Acacia Coach Academie.