Podcast

Aflevering 54. Grote mensen doen alsof in gesprek met Barbara le Noble over onderwijsvernieuwing, Human Design, onderwijs en kinderen

Heb jij een vraag over of voor de podcast? Stuur een voice memo, leuk om van je te horen.

In deze aflevering spreek ik met Barbara le Noble. Zij is Human Design analyst, schrijver, reportage- en portretfotograaf, auteur & redacteur.

Barbara is auteur van het boek ‘Grote mensen doen alsof’, dat eind december 2022 verschijnt. Het gaat over onderwijsvernieuwing, Human Design en (lichaams) intelligentie.

Te veel kinderen worden als ‘bijzonder’ of erger.. ‘probleemgeval’ gelabeld. Ten onrechte. ‘Volgens mij is er een eenvoudige en doeltreffende manier om te ontsnappen uit deze beperkingen. Namelijk door het niet meer te hebben over anders zijn maar over uniek zijn. Als iedereen uniek is, dan is iedereen even bijzonder’, aldus Barbara.

Barbara ziet dan ook eerder originele, creatieve, gevoelige kinderen. Die laten zien dat het anders kan en moet, dat systemen niet meer kloppen. Barbara herkende zich in deze gevoelige kinderen, had altijd moeite met zich aanpassen aan het systeem en wilde niet ‘doen alsof’. Haar inzichten, lessen, kennis experimenten heeft zij gebundeld in haar boek.

In de podcast spreken we o.a. over

  • Barbara’s eigen schooltijd, waar het niet altijd even makkelijk ging. Maar nu zij hier op terug kijkt, weet Barbara dat dit niet voor niets was. En heeft het haar nieuwe wegen laten bewandelen.
  • Wat er nodig is om kinderen tot bloei te laten komen, hun creativiteit te behouden en zich zo te ontwikkelen dat zij een authentiek leven kunnen leiden.
  • Welke kleine dingen je kunt doen, zodat een kind zich gehoord en gezien voelt
  • Welke rol Human Design in het onderwijs kan spelen, zodat kinderen meer leren over zichzelf en
  • Hoe je als ouder of kindprofessional kinderen kan begeleiden vanuit wie zij zijn. Human Design (kort gezegd is dit een logisch systeem voor zelfontwikkeling) loopt als rode draad door het boek. Barbara geeft hierin een uitgebreide uitleg van het systeem én geeft je als lezer een praktische handleiding om hier zelf direct mee aan de slag te gaan.

Ik ben nóg nieuwsgieriger geworden naar Barbara’s boek. Ik wens je veel luisterplezier.

 

Hartelijke groet,

Karen Dijkstra – Talent&Groei

——————————————

Meer informatie over het boek ‘Grote mensen doen alsof’ vind je op de website.

Grote mensen doen alsof .   Hier kun je tevens het boek bestellen.

Wil je meer weten over Barbara, kijk dan op haar website