Stefanie Groeneveld heeft voor haar blog Inspirerend Gekwebbel een recensie geschreven over mijn boek “In 10 stappen leren vanuit Talent”.

Het zit er wel in, maar het komt er niet uit

‘Het zit er wel in, maar het komt er niet uit’, hoor ik ouders en leraren regelmatig zeggen. Ik zie het ook wekelijks in de praktijk. Ik zie dat er veel kinderen zijn die veel in hun mars hebben, maar die niet helemaal uit de verf komen. Kinderen die op school onvoldoende resultaten blijven behalen, ondanks het vele oefenen, de extra ondersteuning, de goede inzet en de prima capaciteiten waarover ze beschikken.

Het probleem, de etiketjes en diagnoses

Via onderzoeken proberen we ‘de problemen’ van deze kinderen in kaart te brengen. Het resulteert regelmatig in een diagnose zoals dyslexie of AD(H)D. En dan? Dan weet je wat ‘het probleem’ is, that’s it. Steeds meer en meer zie ik dat deze kinderen een andere manier van leren hebben. Op school komt het er niet uit, omdat ze niet voldoen aan de ‘standaard’ leerstijl van kinderen. Ze leren vaak anders en daar weet de omgeving vaak niet mee om te gaan. Positieve eigenschappen, kwaliteiten en talenten blijven hierdoor op de achtergrond en ‘het probleem’ staat op de voorgrond. Letterlijk op een etiketje geschreven, die ze vervolgens levenslang met zich meedragen.

Aanrader

‘In 10 stappen leren vanuit talent – help je kind naar meer zelfvertrouwen en plezier op school’ is een compact-, makkelijk leesbaar boek in gewone Jip en Janneke taal. Een boek vol met nieuwe inzichten, tips, tools en adviezen, om actief aan de slag te gaan met je eigen zoon of dochter, een leerling op school of gewoon een hele klas. Of met jezelf! Want ook volwassenen blijven leren natuurlijk. Karen legt alles duidelijk uit aan de hand van voorbeelden uit de praktijk en heerlijke metaforen. Bij het boek hoort een werkboek vol met opdrachten om actief aan de slag te gaan, welke je online kunt downloaden. Ook in het werkboek zijn nog veel extra adviezen te vinden.

Ik ben zo enthousiast over dit boek dat ik het iedereen aanraad. Iedere ouder, iedere leerkracht, iedereen die geïnteresseerd is in het benaderen van kinderen op een manier dat ze weer met plezier naar school gaan, meer zelfvertrouwen krijgen en kunnen leren en groeien op hun eigen manier.

 

– Stefanie Groeneveld, orthopedagoog

Je kunt de gehele blog lezen op de website van Stefanie

www.inspirerendgekwebbel.nl